Minimalizm

Belinay Nil Kaya
Belinay Nil Kaya 4 yıl önce

Günümüzde ağır, şatafatlı ve sayıca fazla olan eşyaların yerini sade, şık ve çok amaçlı kullanılabilen eşyalar almıştır. Zamanla bu sadeleşme adımı bir yaşama biçimine dönüştü. Adını son zamanlarda sıkça duyduğumuz Minimalizm ekolü; bir gün lazım olur diyerek sakladığımız hatta yıllarca bir kez bile kullanılmayan eşyalardan arınma, sevmediğimiz ama evde tuttuğumuz kıyafet ve dekorasyon malzemesi gibi daha birçok şeyden kurtulduğumuz sadeleşme temelli bir ekoldür. Minimalizm aynı zamanda hayatımızın her alanında ve evimizde sadeliğin, düzenin ve ferahlığın ağır bastığı bir yaklaşım tarzıdır.

Tüm dünya minimalizm konusunda Japon organize ve düzenleme uzmanı Marie Kondo'dan diğer bir adıyla Konmari'den esinlenmiş olup ülkemizde de kısa zamanda duyulmuş ve benimsenmiştir. Çeşitli sosyal medya platformlarında birçok kullanıcıya ilham veren bu ekol; temizlik kolaylığına, yaşam pratikliğine, maddi imkanlara ve dünyanın ekolojik sistemine katkısı sebebiyle önümüzdeki yıllarda da popülerliğini devam ettirecek gibi görünüyor.

Dünya üzerinde gün geçtikçe artan insan üretimi atıkların çevreye zararını en aza indirmek için de bu hayat şekli hepimiz için oldukça önemli. Bu nedenle minimalizm herkesin evinde yaşam alanında uygulanması gereken bir yaşama biçimidir. Bu yaklaşımı en iyi anlatan cümle ise “Az, çoktur.”


Yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap.
Koyu Tema
Geri Bildirim